Utbildning i presentationsteknik – gå en kurs

Utbildning och kurs i presentationsteknik

Utbildning i presentationsteknik är ett måste för många personer inom näringslivet. Har du möjlighet att själv välja kurs i presentationsteknik finns det några saker som är bra att tänka på.

Föreläsning i presentationsteknik

Utbildning inom presentationsteknik i sin enklaste form är att gå på en föreläsning i presentationsteknik. Det är helt enkelt som att gå på vilket föredrag som helst.

Utbildning i grupp/studiecirkel

Du kan även välja utbildning i presentationsteknik i grupp. Denna utbildningsform är mer interaktiv. En expert inom presentationsteknik håller ett föredrag och därefter genomför gruppen olika övningar i presentationsteknik.

Dessa utbildningar i grupp riktar sig ofta till företag som vill utveckla de anställdas retoriska förmåga.

Du som privatperson kan dock också gå en kurs i presentationsteknik med vänner eller själv.

Personlig coachning i presentationsteknik

En personlig utbildning i presentationsteknik är dyrare. Fördelen är att utbildningen blir skräddarsydd eftersom coachen identifierar dina personliga behov (till exempel hantera nervositet eller att träna bort användning av utfyllnadsord) och utgår från dessa.

Välj utbildningsformen du tycker är vettig

Vad som är en bra kurs i presentationsteknik beror på dig som person och vilka mål du har. Ta den utbildning som du tror på.

En del utbildare utgår från den flera tusen år gamla klassiska retoriken och andra har egna idéer om hur en bra presentation byggs upp.

Kolla referenser

De flesta utbildare inom presentationsteknik lämnar gärna referenser från tidigare kursdeltagare. Är det många bra referenser är det stor chans att det är en bra kurs i presentationsteknik.

Vilka delar ingår i kursen?

Presentationsteknik involverar mer än bara talet. Kroppsspråk är en del, likaså hur du klarar av nervositet. Kontrollera därför vad som erbjuds och jämför det med dina personliga behov.

Tekniska hjälpmedel som PowerPoint spelar i dag en stor roll i presentationer och en del utbildare har som specialitet att förbättra dina kunskaper inom PowerPoint.

Presentationsteknik på högskola/universitet eller privat utbildare

Det finns många högskolekurser i presentationsteknik. Kurserna fokuserar ofta på teorin och pågår under flera veckors tid.

De privata utbildarna inom presentationsteknik fokuserar i regel mer på praktiska övningar i presentationsteknik. Många privata kurser varar bara någon dag.


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används