Studenttal – hålla tal på studenten

Studenttal

Studenttal ska bestå av beröm och lyckönskningar till studenten. Talet bör hållas när det är förhållandevis lugnt, så att studenten verkligen lyssnar.

Många kan hålla studenttal

Studenttal kan hållas av alla som känner studenten och sett honom eller henne anstränga sig med sina studier.

Föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, studiekamrater, lärare och vänner kan alla hålla ett kort studenttal.

Håll studenttalet under måltiden

Studenten är en dag då mycket händer. Champagnefrukost, samling i skolan, utspring, flakåkning, studentmottagning och studentfest är vanliga moment.

Att hitta ett lämpligt ställe att hålla sitt studenttal kan därför vara svårt. En del nöjer sig med att krama om studenten och säga några få ord direkt efter utspringet. Ett längre tal bör dock vänta tills det är lugnare.

Förekommer någon studentmåltid är det lämpligt att studenttalen hålls då, eftersom det antagligen är den lugnaste tiden under dagen.

Om många vill studenttala under måltiden kan en toastmaster eller toastmadame vara lämpligt.

Kort tal präglat av glädje

Ett studenttal ska vara kort och positivt. Talaren ska önska studenten välgång och lycka. Har studieresultaten varit goda kan detta uppmärksammas.

Har studieresultaten varit mediokra kan talaren fokusera på något annat. Inget negativt ska finnas med i studenttalet, trots att det kanske är avsett som ett skämt.

Studenttalet kan inledas med kära student! och avslutas i regel med en skål för studenten.

Gratis här på Talet.se

”Ta nu gott om tid på dig och fundera på vad du vill göra i framtiden. Tiden är verkligen på din sida, så känn ingen press.”

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”Vi har idag samlats för att fira din student; en stor dag i en ung människas liv. […] Du ska själv bygga dig det liv som ska bli ditt och många […]”

”Denna feber bubblar i dig idag, och efter den här dagen finns den kvar latent i dig. Till största delen är denna sjukdom glädje och förväntan, lättnad […]”

”För hur många gånger du än kan ha hört det, så är det verkligen så att ditt liv ligger framför dig som ett oskrivet pappersark.”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna …


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används