”Lyckönskning till flitig student” – färdigskrivet studenttal

Studenttal färdigskrivet

Detta studenttal riktar sig till en duktig student med bra betyg.

Talet tar upp den gamla studentexamen där de underkända fick smita ut genom bakdörren. Du säger dock att du är övertygad om att dagens student skulle ha klarat förhören.

Avslutningen är en uppmaning till att ta det lugnt och inte stressa.

Talet är skrivet på publikvänligt talspråk (t.ex. dom i stället för de/dem). Detta gör att ditt framförande kommer att kännas äkta.

Talet är cirka 200 ord långt och tar drygt 1 minut 30 sekunder att framföra.

Gratis färdigskrivet studenttal

[STUDENTENS NAMN]!

Det här måste vara en ovanlig dag; jag menar, här sitter du vid bordet med en mössa på huvudet och ingen har sagt något om att det är dåligt hyfs!

Men det beror förstås på att detta är en mycket speciell dag. Du har tagit studenten!

Förr var det ju så att sista skoldagen innehöll ett stort förhör om allt man lärt sig under skoltiden. Klarade man inte förhöret var man tvungen att diskret smita ut genom skolans bakdörr och komma tillbaka nästa år.

Men vad jag har sett av dig, [STUDENTENS NAMN], är jag övertygad om att du – precis som i dag – skulle komma springandes ut genom entrén; lycklig och med slutbetyg i handen.

Betyg och avslutad gymnasieutbildning är en sak. Något mindre uppenbart, men ännu viktigare, är att du i dag blir vuxen ”på riktigt”.

Ta nu gott om tid på dig och fundera på vad du vill göra i framtiden. Tiden är verkligen på din sida, så känn ingen press.

För du, [STUDENTENS NAMN], behöver inte stressa eller knuffas för att komma fram här i livet. Visa bara samma flit och beslutsamhet som du gjort under din skolgång, så kan du nå vilka mål du än sätter upp!


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används