”Livet är som en flod” – färdigskrivet födelsedagstal

Födelsedagstal färdigskrivet

Grunden för detta tal är att livet är som en flod. Du beskriver ett vanligt livsförlopp med hjälp av vattnet i floden (barnen liknas till exempel vid små bäckar som ansluter sig).

Talet passar bäst för en person har uppnått en stabilitet både privat och yrkesmässigt. Talet förutsätter att personen har en partner, barn och ett jobb.

Talet är skrivet på publikvänligt talspråk (t.ex. dom i stället för de/dem). Detta gör att ditt framförande kommer att kännas äkta.

Talet är cirka 164 ord långt och tar drygt 1 minut 10 sekunder att framföra.

Gratis färdigskrivet födelsedagstal

[NAMN],

Livet kan liknas vid en flod, brukar man säga.

Från den varma och soliga sjön i [UPPVÄXTORT] rann du iväg mot [FÖRSTA AKTIVITETEN]. Du samlade erfarenheter och snart var du bredare och riskerade inte att torka ut.

Inom loppet av några år hände dock något abrupt; en flod av samma sorts vatten flöt samman med dig. Och det ska du vara glad för [NAMN], för du blev ännu livskraftigare av [NAMN PÅ PARTNER].

Sen anslöts sig ju de små bäckarna [NAMN PÅ BARNEN].

När din flod fått så mycket extra kraft fullkomligt översvämmade du [NAMN PÅ ARBETSPLATS] med din energi. Och jag anar att en extra fin guldklocka så småningom kommer att utdelas – vattentät givetvis, du är ju en flod!

Var nu inte orolig for att vattnet ska bli livlöst, för med alla erfarenheter som du samlat på dig under åren och det goda omdöme du fått, förutspår jag att du snart kommer till ett fantastiskt vattenfall av lycka och möjligheter.

Grattis [NAMN] och hoppas att du inte blev sjösjuk!


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används