”Utomjordingar betraktar lycka” – färdigskrivet bröllopstal

Bröllopstal färdigskrivet

Grunden i detta bröllopstal är att brudparets lycka är så stor att till och med utomjordingar skulle förstå att brudparet hör ihop.

Utomjordingtemat försvinner dock efter början och sedan blir talet mer traditionellt.

Mot slutet för du fram en invändning mot ditt skönmålande, men kommer ändå fram till att även olikheter är romantiska och vackra. Denna ”seger” mot invändningen är ett effektivt retoriskt knep.

Talet är skrivet på publikvänligt talspråk (t.ex. dom i stället för de/dem). Detta gör att ditt framförande kommer att kännas äkta.

Talet är cirka 238 ord långt och tar drygt 1 minut 50 sekunder att framföra.

Gratis färdigskrivet bröllopstal

Kära brudpar!

Om ett rymdskepp med utomjordingar landade här precis nu skulle vi bli förvånade. Minst lika förvånade skulle nog utomjordingarna bli.

Oavsett utomjordingarnas intelligensnivå är jag övertygad om att dom snabbt skulle förstå att det här handlar om en förening av två människor.

[BRUDENS NAMN], dig skulle dom se först, eftersom du i vit klänning är festens glänsande drottning.

Men med dig [BRUDGUMMENS NAMN] skulle det ta lite längre tid; du är ju trots allt klädd som alla andra karlar här!

Efter ett tag skulle dom dock se den rena lyckan i dina ögon och förstå att det är kärleken mellan [BRUDENS NAMN] och [BRUDGUMMENS NAMN] som den här tillställningen handlar om.

Ni passar så fantastiskt bra ihop. Det har jag tyckt sen första gången jag såg er tillsammans och känslan har bara blivit starkare med tiden.

Jag kan inte sätta fingret på vad det är, mitt ordförråd räcker helt enkelt inte till, så jag hoppas att poeten Emily Dickinson hade rätt när hon skrev: ”Att inget säga … säger ibland mest”. Ni är helt enkelt underbara tillsammans!

Några tycker säkert att jag är för skönmålande; brudparet har ju också sina olikheter.

Men också dessa olikheter är fantastiska! Jag menar, finns det något mer romantiskt än att lära av varandra och sen efteråt ta en kopp kaffe och med ert gemensamma sinne för humor skrattar åt allt lustigt som hände.

Så, tillåt mig att utbringa en skål för det fantastiska brudparet!

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”Vad är det som kan få två personer att i vuxen ålder besluta sig för att leva tillsammans för all framtid? […] Alla som varit eller är gifta eller sambo vet vad jag talar om […]”

”Det är en stor glädje att gifta sig och därmed äntligen få säga ja till den man älskar. […] Att gifta sig är något så ovanligt och underbart som en […]”

”För att göra bilden fulländad har han dessutom en snygg och vacker brud vid sin sida. […] Av allt man som förälder kan glädja sig över […]”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna bröllopstal…


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används