Färdigskrivna tal – färdiga tal skrivna av proffsFärdigskrivna tal blir allt vanligare. Välj mellan ett personligt skrivet tal eller ett som sålts till flera. Tänk dock på att flera kan ha köpt samma tal.färdigskrivna tal, färdigskrivet tal, färdigt tal, färdiga tal, retorik, tal, tips, råd, knep

Färdigskrivet tal – professionella färdiga tal

Färdigskrivet tal

Färdigskrivna tal blir allt vanligare. Välj mellan ett personligt skrivet tal eller ett som sålts till flera. Tänk dock på att flera kan ha köpt samma tal.

Skräddarsytt tal eller inte

Det finns 2 sorters färdigskrivna tal. Den ena är ett skräddarsytt tal som anpassas helt efter dig. Dessa tal är dyrast, men gör det å andra sidan mer personligt.

Den andra typen av färdigskrivet tal är ett opersonligt tal som säljs till flera personer. Du som talare byter i regel bara ut namnen i talet. Denna typ av färdiga tal är billigare, men kan fungera minst lika bra i mindre personliga sammanhang.

Risk att någon annan har köpt samma tal

Köper du ett opersonligt färdigskrivet tal finns alltid risken att någon annan på samma tillställning har köpt samma tal. För att minimera denna risk talar många talskrivare om till vilken ort de sålt tal i en viss månad.

Inget fel med färdigskrivna tal

Ett tal skrivet av en professionell talskrivare är inget att skämmas över. Se bara på politiker, de skriver nästan aldrig sina tal själva.

Pris och kostnad för att köpa färdigskrivet tal

Ett färdigskrivet tal som inte är personligt anpassat kostar i regel cirka 100–300 kr.

Ett personligt skräddarsytt tal kostar cirka 1 000–3 000 kr.

Beställ ett färdigt tal

Det finns många webbplatser på internet som erbjuder färdiga tal. I de flesta fall kan du få se utdrag från flera tal innan du bestämmer dig. När du valt ditt färdiga tal är det bara att betala och sedan ladda ner talet till din dator.

Bli en bra talare också

När du har ditt färdigskrivna tal är nästa steg att framföra det. Ett tips är att gå en kortare utbildning i retorik för att framträdandet ska bli lika bra som texten är.

Gratis färdigskrivna tal

På denna webbplats finns några gratis färdigskrivna tal:

Professionella talskrivare (sponsrad länk)