Bröllopstal av vän – tal på bröllop av vänner och bekanta

Bröllopstal

Tal av vänner och bekanta är inte obligatoriska som bröllopstal, men förekommer ofta. Talet kan bestå av en kort historia och avslutas med en skål för brudparet.

Innehåll i bröllopstal av vän

Du som vän kan bygga upp ditt bröllopstal enligt denna princip:

  • Vänd dig till bruden, brudgummen eller brudparet.
  • Berätta en kort anekdot eller läs upp ett citat.
  • Säg att du är glad över att de två har funnit varandra.
  • Utbringa brudparets skål (tänk på att brudens skål inte är samma skål).

Få alltid med båda i ditt tal

Om du är vän till både bruden och brudgummen är det naturligt att du vänder dig till båda. Är du dock bara nära vän med en av dem och ytligt bekant med den andra ska du ändå få in båda i ditt tal. Detta är viktigt, eftersom gemenskapen blir lidande annars.

Håll ditt bröllopstal kort

Det blir i regel alltid mest lyckat om bröllopstalet är mindre än 3 minuter. Längre tal brukar helt enkelt uppfattas som tråkiga av övriga gäster.

Avstå från detta i talet

Ta inte upp händelser som kan uppfattas som pinsamma, trots det är tänkt som skämt. Sexuella anspelningar och uppmaningar om att skaffa barn är inte alls lämpliga.

Prata med toastmaster innan

Har bröllopet en toastmaster eller toast madame ska du som vän alltid tala med den personen innan.

Gratis bröllopstal här på Talet.se

”Gömma nyckeln var en lek som några kamrater och jag brukade leka när vi var små. […] Jag trodde alltså att jag hade hittat nyckeln, men […]”

”Oavsett utomjordingarnas intelligensnivå är jag övertygad om att […] se först, eftersom du i vit klänning är festens glänsande drottning.”

”Jag som far till bruden ska ju vara lite kluven nu över att ha ”lämnat bort” min lilla dotter. Men det är jag inte. Jag känner bara lycka […]”

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”Vad är det som kan få två personer att i vuxen ålder besluta sig för att leva tillsammans för all framtid? […] Alla som varit eller är gifta eller sambo vet vad jag talar om […]”

”Det är en stor glädje att gifta sig och därmed äntligen få säga ja till den man älskar. […] Att gifta sig är något så ovanligt och underbart som en […]”

”Det har tisslats och tasslats och spekulationerna kring vigsel och fest har varit många. […] Två älskande har träffat varandra, och […]”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna bröllopstal…


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används