Bröllopstal av vän – tal på bröllop av vänner och bekanta

Bröllopstal

Tal av vänner och bekanta är inte obligatoriska som bröllopstal, men förekommer ofta. Talet kan bestå av en kort historia och avslutas med en skål för brudparet.

Innehåll i bröllopstal av vän

Du som vän kan bygga upp ditt bröllopstal enligt denna princip:

  • Vänd dig till bruden, brudgummen eller brudparet.
  • Berätta en kort anekdot eller läs upp ett citat.
  • Säg att du är glad över att de två har funnit varandra.
  • Utbringa brudparets skål (tänk på att brudens skål inte är samma skål).

Få alltid med båda i ditt tal

Om du är vän till både bruden och brudgummen är det naturligt att du vänder dig till båda. Är du dock bara nära vän med en av dem och ytligt bekant med den andra ska du ändå få in båda i ditt tal. Detta är viktigt, eftersom gemenskapen blir lidande annars.

Håll ditt bröllopstal kort

Det blir i regel alltid mest lyckat om bröllopstalet är mindre än 3 minuter. Längre tal brukar helt enkelt uppfattas som tråkiga av övriga gäster.

Avstå från detta i talet

Ta inte upp händelser som kan uppfattas som pinsamma, trots det är tänkt som skämt. Sexuella anspelningar och uppmaningar om att skaffa barn är inte alls lämpliga.

Prata med toastmaster innan

Har bröllopet en toastmaster eller toast madame ska du som vän alltid tala med den personen innan.

Gratis bröllopstal här på Talet.se

”Oavsett utomjordingarnas intelligensnivå är jag övertygad om att […] se först, eftersom du i vit klänning är festens glänsande drottning.”

”Jag som far till bruden ska ju vara lite kluven nu över att ha ”lämnat bort” min lilla dotter. Men det är jag inte. Jag känner bara lycka […]”

”Gömma nyckeln var en lek som några kamrater och jag brukade leka när vi var små. […] Jag trodde alltså att jag hade hittat nyckeln, men […]”

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”När jag nu ska säga några ord till er är ett av dem viktigare […] Amor visste vad han gjorde när han sköt sina pilar!”

”För att göra bilden fulländad har han dessutom en snygg och vacker brud vid sin sida. […] Av allt man som förälder kan glädja sig över […]”

”Det är en stor glädje att gifta sig och därmed äntligen få säga ja till den man älskar. […] Att gifta sig är något så ovanligt och underbart som en […]”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna bröllopstal…


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används