Brudtärna – hålla tal som tärna på bröllop

Bröllopstal

Tal av brudtärna på bröllop är vanligt. Sång uppskattas ofta, särskilt om ni är flera tärnor. Finns ingen sångröst kan ett mer traditionellt tal hållas.

Hur du som tärna kan bygga upp ditt tal

Ett musikaliskt tal av tärnan brukar uppskattas. Är det flera brudtärnor kan ni sjunga som en liten kör. Är sångrösten inte den bästa kan ett mer traditionellt tal vara bättre:

  • Vänd dig till bruden.
  • Berätta en kort anekdot om bruden eller läs ett lämpligt citat.
  • Visa glädje över att brudparet funnit varandra.
  • Utbringa brudparets skål (brudens skål inte är samma sak).

Brudgummen ska nämnas i talet

Trots att det är naturligt för en brudtärna att vända sig till bruden i bröllopstal är det ändå viktigt att även få med brudgummen i talet. Det är trots allt deras förening som är dagens tema.

Bröllopstal bör vara korta

Ett bröllopstal av en brudtärna gör sig alltid bäst om det inte är över 3 minuter långt.

Att undvika i tal som tärna

Tärnans tal ska inte innehålla någonting som kan uppfattas som pinsamt. Prat eller antydningar om sex och uppmaningar om att skaffa barn ska inte förekomma i talet.

Prata med toastmaster innan

Finns en toastmaster eller toast madame ska du som brudtärna alltid meddela den personen innan bröllopet. Det kan även vara bra att tala med bestman eller marskalken innan.

Gratis bröllopstal här på Talet.se

”Oavsett utomjordingarnas intelligensnivå är jag övertygad om att […] se först, eftersom du i vit klänning är festens glänsande drottning.”

”Jag som far till bruden ska ju vara lite kluven nu över att ha ”lämnat bort” min lilla dotter. Men det är jag inte. Jag känner bara lycka […]”

”Gömma nyckeln var en lek som några kamrater och jag brukade leka när vi var små. […] Jag trodde alltså att jag hade hittat nyckeln, men […]”

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”Det har tisslats och tasslats och spekulationerna kring vigsel och fest har varit många. […] Två älskande har träffat varandra, och […]”

”Samtidigt måste då delad oro ge halv oro, och vem tackar nej till detta? […] Därför förstår du nog också att jag är mycket lycklig en dag som denna.”

”När jag nu ska säga några ord till er är ett av dem viktigare […] Amor visste vad han gjorde när han sköt sina pilar!”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna bröllopstal…


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används