Brudskål – brudens skål på bröllop

Bröllopstal

Brudskålen hålls i regel av en närstående person i början av måltiden, innan övriga bröllopstal. En brudskål ska önska brudparet lycka i framtiden och hålls bara en gång under bröllopet.

Vem håller brudskålen?

Det finns ingen bestämd person som ska hålla i brudskålen. Lämpligt är dock att någon närstående gör det, till exempel en förälder till brud eller brudgum, tärna eller marskalk. Även toastmastern kan hålla brudskålen.

Hur brudskålen går till

Brudskålen inleds med att alla gäster reser sig upp med ett glas vin eller champagne i handen. Personen som utbringar brudens skål säger sedan något mycket kort i stil med: Vi alla önskar Anna och Anders all lycka i framtiden. Skål för brudparet!

Ett tre- eller fyrfaldigt leve efter brudskålen är vanligt förekommande.

Brukar hållas i början av måltiden

En brudskål brukar hållas som inledning på bröllopsmiddagen, före välkomsttalet. Att skjuta upp brudskålen lite är okej, men den får inte komma i slutet av bröllopsmåltiden.

Det är även möjligt att utbringa brudens skål innan måltiden om någon form av samling sker då.

Brudskålen hålls bara en gång

Brudskålen hålls enligt tradition bara en enda gång. Det innebär dock inte att skålning överlag är förbjudet. Brudparets skål brukar till exempel avsluta ett traditionellt bröllopstal.

Gratis bröllopstal här på Talet.se

”Oavsett utomjordingarnas intelligensnivå är jag övertygad om att […] se först, eftersom du i vit klänning är festens glänsande drottning.”

”Gömma nyckeln var en lek som några kamrater och jag brukade leka när vi var små. […] Jag trodde alltså att jag hade hittat nyckeln, men […]”

”Jag som far till bruden ska ju vara lite kluven nu över att ha ”lämnat bort” min lilla dotter. Men det är jag inte. Jag känner bara lycka […]”

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”Det är en stor glädje att gifta sig och därmed äntligen få säga ja till den man älskar. […] Att gifta sig är något så ovanligt och underbart som en […]”

”När jag nu ska säga några ord till er är ett av dem viktigare […] Amor visste vad han gjorde när han sköt sina pilar!”

”Det har tisslats och tasslats och spekulationerna kring vigsel och fest har varit många. […] Två älskande har träffat varandra, och […]”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna bröllopstal…


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används