Bestman / marskalk – hålla tal på bröllop

Bröllopstal

Tal av bestman eller marskalk på bröllop är vanligt. Talet innehåller ofta några lättsamma och trevliga minnen du har av brudgummen.

Innehåll i bröllopstal av bestman eller marskalk

Är du best man eller marskalk kan bygga upp ditt bröllopstal enligt följande:

  • Vänd dig till brudgummen.
  • Berätta en kort anekdot om brudgummen eller läs ett lämpligt citat.
  • Säg att du är glad över att brudparet funnit varandra.
  • Utbringa brudparets skål (brudens skål inte är samma sak).

Bruden ska också nämnas i talet

Trots att det är naturligt för en marskalk eller bestman att vända sig till brudgummen i bröllopstal, måste du ändå se till att få med båda i talet. Det är trots allt deras förening som utgör grunden för hela tillställningen.

Bröllopstal bör vara korta

Ett bröllopstal gör sig alltid bäst om det inte är över 3 minuter långt.

Prata med toastmaster innan

Finns en toastmaster eller toast madame ska du som best man eller marskalk alltid meddela den personen innan bröllopet. Tala också gärna med brudtärnorna innan.

Att undvika i tal som marskalk eller bestman

Talet ska inte innehålla någonting som kan uppfattas som pinsamt, även om det är tänkt som ett skämt. Prat eller antydningar om sex och uppmaningar om att skaffa barn ska inte förekomma.

Gratis bröllopstal här på Talet.se

”Oavsett utomjordingarnas intelligensnivå är jag övertygad om att […] se först, eftersom du i vit klänning är festens glänsande drottning.”

”Gömma nyckeln var en lek som några kamrater och jag brukade leka när vi var små. […] Jag trodde alltså att jag hade hittat nyckeln, men […]”

”Jag som far till bruden ska ju vara lite kluven nu över att ha ”lämnat bort” min lilla dotter. Men det är jag inte. Jag känner bara lycka […]”

Taltips.se – välj bland över 2 000 tal

”Det har tisslats och tasslats och spekulationerna kring vigsel och fest har varit många. […] Två älskande har träffat varandra, och […]”

”Det är en stor glädje att gifta sig och därmed äntligen få säga ja till den man älskar. […] Att gifta sig är något så ovanligt och underbart som en […]”

”Vad är det som kan få två personer att i vuxen ålder besluta sig för att leva tillsammans för all framtid? […] Alla som varit eller är gifta eller sambo vet vad jag talar om […]”

Sponsrad länk, Taltips.se:

Fler färdigskrivna bröllopstal…


Om & kontakt | Webbkarta | Cookies används